Close
+36 20 279 7422 info@romantikuseskuvo.hu
Milyen az igazi romantikus menyasszonyi csokor?

Ekrü, rózsaszín vagy lila finom árnyalataiban pompázó gömbölyű rózsacsokor, amelynek a szárát szaténszalag díszíti.

Az igazi csokor természetesen tükrözi a menyasszony egyéniségét, ízlését, összhangban van a menyasszony termetével, magasságával, a ruha hosszával, szabásával, színével.

Fehér színű ruhához minden színű virág illik, azt lehet szabályként felállítani, hogy egyszerű ruhához választhatunk díszesebb, színesebb csokrot, míg egy díszesebb ruha egyszerűbb csokrot kíván.

Vigyázni kell, hogy a virágok és a kellékek, a szalagok ne tegyenek kárt a ruhában és a menyasszony kezében sem.

Menyasszonyi csokor fajtái:

1. Tömör kerek csokor, kis szárral

2. Csepp alakú, nyújtott csokor, ezt a bővebb zöld díszítés jellemzi

3. Hosszúkás, egyenes szárú csokor, a legkedveltebb a kálából kötött csokor

4. Exkluzív egyedi csokrok: viráglabda, virágtáska, alkarra helyezett csokrok

Romantikus menyasszonyi csokrok szereplője lehet természetesen a rózsa, szellőrózsa, orchidea, hortenzia, kála, viola, astromélia, frézia, jácint, orgona, tulipán, inkaliliom.

Színe lehet:

egyszínű csokor, egyforma virágból

többszínű csokor egyforma virágból

többszínű csokor több fajta virágból

A teremdekorációhoz és az esküvői díszekhez választhatunk boglárkát, hófehér hortenziát, illatos sárga fréziát és nárciszokat, margarétát.

Játszhatunk a lágy pasztell árnyalatokkal, vagy akár harsányabb színekkel is. A különböző színek kombinációjával megidézhetjük bármelyik évszakot, például  fehér és sárga színekkel a tavasz, a napfény hangulatát hozhatjuk el az esküvőn.

A menyasszonyi csokrokat tovább díszíthetjük, színesíthetjük tollakkal, gyöngyökkel, kristályokkal, egzotikus zöldekkel, zsinórokkal.

Még egy csokor fog kerülni a menyasszony kezébe ez pedig a dobócsokor. A babona szerint az a hajadon lány, aki elkapja ezt a csokrot, lesz a következő menyasszony, általában a szertartás után dobja el a menyasszony. Ez a csokor kisebb, olcsóbb, de ugyan úgy néz ki, mint a menyasszonyi csokor. Stabilabbra van kötve, hiszen egy repülést és egy landolást, jobb esetben pedig egy kis huzavonát is ki kell bírnia ennek a csokornak.