Close
+36 20 279 7422 info@romantikuseskuvo.hu

A dekoráció azért nagyon fontos dolog, mert meghatározza az esküvő stílusát. Nagyban befolyásolja a helyszín jellege, a hely, épület stílusa, a berendezési tárgyak színvilága. Egyértelműen hat rá, hogy milyen lesz a menyasszonyi ruha, és hogy a menyasszony milyen virágokat szeret.

Ha már tudod, hogy romantikus esküvőt szeretnél, akkor a következő dolog az alapszín kiválasztás. Az esküvői dekorációk mindig egy vagy két alapszínre épülnek, amelyekhez harmonikusan passzolnak a terítékek, a terítők és asztaldíszek, a virágdíszek.

Alapszínek lehetnek pasztell árnyalatokban: rózsaszín, mályva, lila, arany, ekrü-ivory, barack, pezsgő.

Esküvői dekoráció feladata

A formák és színek összhangjával az esküvő helyszínének szépségét kiemelni, és elfedni, eltüntetni bizonyos részeket.

A virágokat más dekorációs elemekkel, fényekkel, textildekorációval is összekombinálhatjuk, így még több lehetőség nyílik egy adott helyszín megszépítésére.

Alap romantikus dekorációs ötletek a masnival átkötött szalvéták, a gyertyák és virágszirmok, manapság azonban egyre nagyobb divat lett a madárkalitka is.

Szertartások helyszínek dekorációja

A polgári esküvőn a szertartáshoz használt asztalra lehet egy szép virágcsokrot tenni. A székeket színes szalagból kötött masnival lehet szépíteni. A bevonulási útvonalat lehet még dekorálni egy különleges szőnyeggel vagy virágszirommal boríthatjuk be, illetve a virágkapu felállítása méltó hátteret ad a szertartásnak.

A templomban az oltárt lehet díszíteni, esetleg a padsorok szélén helyezhető el egy kis szalag, virág és a bejáratnál is el lehet helyezni néhány virágállványt, hiszen itt történik a gratuláció, a csokor eldobása, galambröptetés.

Elhelyezhetünk még gyertyákat is, hiszen azok szebbé és meghittebbé, romantikusabbá teszik az esküvői szertartást.

Teremdekoráció

A legfontosabbak a szépen megterített asztalok különböző díszekkel, vázákkal, virágokkal. Nagyon sok mindent kell elhelyeznünk az asztalon, ezért pontosan meg kell terveznünk a kinézetét. Az asztalon találhatóak meg a menükártyák, az ültető kártyák a köszönőajándékok, az asztalszám jelző táblák is.

Az asztalok közepén az esküvő színében pompázó futókat kell elhelyezni, a székeket dekoratív székszoknyákba bujtatjuk.

A virágok lehetnek virágcserépben, oázisban vagy üveg vázában, amelyet kreatívan megtölthetünk bármivel.

A romantikus hatás sok kis mécsessel is megteremthető, virágszirmokat, dekor kavicsokat hinthetünk a tányérok köré.

Kültéri dekorációnak használhatunk fényfüzéreket, ledfényeket, gyertyákat is természetesen, fáklyákat, lampionokat.