Menyasszonyi smink

Ha úgy indulunk neki a Nagy napnak, hogy profi sminkes kezei fognak minket szépíteni, az nagyon megnyugtató dolog.

Keresd meg a számodra megfelelő sminkest. Kérdezd meg barátnőidet ők kit ismernek, ajánlanak, nézd meg a weboldalakat, portfóliókat, az eddigi munkákat. Nézd meg, hogy területileg hová tud menni a sminkes, nézd meg az milyen utazási költséggel jár, ha messziről hívsz egyet. Nézd meg a csomagajánlataikat is, lehet, hogy úgy jobban jársz anyagilag, ha kérsz még egy vőlegény vagy örömanya sminket is a sajátod mellé.

A menyasszonyi smink összhangban kell, hogy legyen a ruhával és menyasszony személyiségével.

Nem szabad az esküvőn az eddigi stílusunktól valami sokkal merészebbet, vagányabbat választani, mert az összhatás eléggé furcsa lehet a vőlegényünknek és az egész násznépnek is. Az is igaz, hogy a szokásos sminkednél jobban ki kell emelni az esküvőit, hogy a legcsinosabb legyél. Viszont ez sem lehet éles ellentétben azzal, ahogy általában viseled.

Smink tippek, amit vegyél figyelembe:

  • Csakis vízálló, könnyálló, minőségi termékekkel szabad dolgozni
  • Az alapozó extra tartós legyen
  • Az alapozó ne fogja meg a ruhádat és a vőlegényed arcát se
  • Mennyire érzed jól magad a sminkben
  • Hogyan mutat a fotókon nappali fényben illetve mesterséges fényben
  • Műszempilla viselés a drámai hatásért

Tipp: Érdemes a leánybúcsúd napjára időzíteni a próbasminket, hiszen így letesztelheted a barátnőkön, a fényképeken. Nem utolsósorban a tartósságáról is képet kapunk, hiszen egy menyasszonyi sminknek sok mindent ki kell állnia.

A legfontosabb, hogy eldönthetjük, hogy mi magunk hogyan érezzük ezt a sminket, hogyan tudjuk viselni.

Érdemes a műszempillát is feltettetni, hogy ne az esküvő napján derüljön ki, hogy nem bírja a szemünk és kénytelenek leszünk végig könnyezni a Nagy napot.

Akinek a költségvetése nem engedi meg sminkes felfogadását, annak van egy olcsóbb megoldás is: vegyél részt egy egyéni sminktanfolyamon vagy kérj egy sminktanácsadási magánórát egy profitól. Aztán az ott tanultakat alkalmazva a Nagy napig próbáld meg többször elkészíteni, hogy az esküvő napján már gyakorlott mozdulatokkal készíthesd el saját magadnak.

Arcápolási tippek

Az esküvő előtti hónapokban látogasd meg kozmetikusodat egy komplett arctisztításra, így megelőzheted a pattanások kialakulását és ragyogóan szép lesz a bőröd.

A napi rutin betartása: sok víz fogyasztása, a bőrödnek megfelelő arcápolási termékekkel a tisztítás, tonizálás, hidratálás folyamata.

Ha a bőröd aknés, akkor erre a megfelelő szakember a bőrgyógyász, hogy még idejében kezdje el a pattanások kezelését.