Menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha egyedülálló, minden egyéb viselettől eltérő, különleges ruhadarab. A hagyományosan fehér színű ruha, a tiszta, gyermeki leányt jelképezi, aki a szertartás során asszonnyá válik, és ezért éjféltől kezdve magára ölti a vörös menyecskeruhát, mely az asszonyiságot jelképezi.

Romantikus szabású menyasszonyi ruha

A klasszikus, romantikus menyasszonyi ruha mai napig az esküvők egyik legnagyobb slágere. Királynői pompába öltözteti viselőjét, árad belőle a luxus, a kecsesség.

Általában elmondható egy romantikus ruháról, hogy pazarlóan sok anyagból elkészített hatalmas uszályos szoknya jellemzi. A szoknya anyagát a még dúsabb hatás érdekében általában redőzik, alsószoknyaként dús tüllt használnak, ettől lesz a menyasszonynak járás és állás közben olyan méltóságteljes kisugárzása, mint egy királynőnek. A ruhát szépen kiegészíti egy csillogó korona a hajban.

Milyen alkathoz illik?

Az óriási, romantikus ruhák főleg a magas, karcsú hölgyeken mutatnak jól. Vigyázzunk, hiszen a dús anyag és teltebb idomok összhatása esetenként túl sok lehet!

Az alacsony vékony nőknél megtörténhet, hogy a túl nagy ruha elnyomja az egyéniségüket. Ezt a problémát könnyen kiküszöbölhetik egy olyan ruhával, aminek a szűk felsőrésze hosszított és a csak a csípőtől szélesedik ki a dús szoknyarész.

Homokóra alaknál a karcsú derekat kell kihangsúlyozni és a csípőt elrejteni.

Almaformánál pedig a dekoltázsnak kell adni nagyobb figyelmet, mivel ezekben az esetekben a derékvonalat elég nehéz kiemelni.

Fiús, vékony alkatú lányoknál a romantikus szoknyák nőiesebb megjelenést kölcsönöznek, ezért finom, lágy esésű anyagokból készített ruhákat válasszunk.

A klasszikus vonalvezetésű ruhák mellett egyre inkább teret nyer a bátrabbak számára egy divatosabb, trendibb vonulat is. A fehér és az ekrü mellett megjelent a menyasszonyi ruha divatban a fáradtrózsaszín, az orgonalila, a tompa arany és fényesebb, csillogóbb arany és ezüst is. Népszerű megoldásként a kevésbé bátor menyasszonyok a derékrésznél alkalmazhatnak egy színes szalagot, amely természetesen megegyezik az esküvő színével, sőt ehhez a színhez lehet igazítani az egész dekorációt.

Romantikus menyasszonyi ruhák rózsaszínben

Egy a fontos, ha ilyen romantikus szín mellett döntesz, hogy az ne keltsen habcsókhatást, az anyag inkább legyen matt vagy enyhén fényes. A szoknyarésznél vigyázni kell hercegnőfazonnal, inkább egy egyszerűbb szabást kell választani.

A menyasszonyi megjelenés akkor egységes, akkor mutat teljes összhangot, ha a ruha harmóniában van viselője egyéniségével. Csak akkor beszélhetünk jól megválasztott megjelenésről, ha az összkép egységes.

Minden esküvő olyan, mint egy valóra vált mese. A legtöbb nőben még ott él az a kislány, akinek felragyogott a szeme a tündérmesék hallatán.

Ne fojtsd vissza magadban a romantikus, gyermeki éned, hiszen a fodros, habos esküvői ruhák között is meg lehet találni a nevetségestől távol álló, mesésen finom darabokat.

Hogy minden úgy legyen, ahogyan azt megálmodtad, próbálj egy – egy mesehős bőrébe bújni.

Te lehetsz az ellenállhatatlan Hófehérke a hófehér organza, szatén, selyem ruhádban, amelyről már messziről süt a nőiesség, az elegancia, az ártatlanság.

Hófehérke menyasszonyi ruhája

Te lehetsz a romantikus Hamupipőke, aki üvegcipellőbe bújtatja kecses lábait.

Hamupipőke menyasszonyi ruhája

Te lehetsz a csupa csipke álomruhában Csipkerózsika, aki várja a szerelmes herceg csókját.

Csipkerózsika menyasszonyi ruhája

Forrás: Alfred Angelo Disney kollekció