Esküvői torta

Az esküvői torta az est fénypontja, amit általában a vacsora és a menyasszonyi tánc között vág fel az ifjú pár a vendégeknek.

A torta akkor lesz igazán egyedi, ha illik az esküvő stílusához, a pár egyéniségéhez. Harmonizál az esküvő színével, a dekorációval, sőt használhatóak rajta a meghívó motívumai, díszítő elemei is.

A tortát díszíthetjük igazi virágokkal, szellőrózsával, marcipánvirágokkal, szalagokkal, a tetejére tehetünk nászpárt, és a látványos bevonulás elmaradhatatlan kellékét a tűzijátékot se felejtsük ki.

Vendégenként egy szelettel kell számolni, ennek tudatában kérhetjük a tortát külön állványokon vagy emeletes tortaként. A külön állványokon kínált torta praktikusabban szeletelhető, hiszen mindegyik ízből tud mindenki enni.

Az emeletes tortánál, amikor egymáson vannak az arányos szintek, akkor csak felülről lefelé tudunk haladni az ízekkel. Az alsó szintekre nem érdemes tejszínes, gyümölcsös tortát választani,  mindenféleképpen stabil állaggal kell, hogy rendelkezzen.

Az ízekben a felső szintre érdemes a pár kedvenc ízét rakatni, hiszen ez lesz felvágva legelőször. A legkedveltebb íz, amivel nem lehet hibázni, az a csokoládé.