Esküvői harmónia

Az esküvő sikere azon múlik, hogy minden egyes dolog, ami szerepel, és részt vesz az esküvőn harmonizáljon egymással.

Kezdjük a Menyasszonnyal!

A menyasszonynál kell a legjobban figyelni az összhangra, mert akkor lesz tökéletes az összkép, a megjelenés a Nagy napon.

A menyasszonyi ruha a központ, ehhez kell illenie mindennek, a legfontosabb, hogy harmóniában kell, hogy legyen viselője egyéniségével.

A menyasszonyi ruha még olyan szempontból fontos, hogy meghatározza az egész esküvő stílusát. A színéhez lehet igazítani a dekoráció színét, a menyasszonyi sminket és a frizurát is.

A ruhához kell, hogy illjen a cipő és menyasszonyi táska színe.

Ehhez a színhez igazítható a vőlegény inge, a mellénye, a díszzsebkendője.

A menyecske ruha színe meg fogja határozni a vőlegény éjfél után viseletét is, a harmónia leginkább ott tud megjelenni, ha ugyanolyan színű inget vesz fel, mint a menyecske ruha. De ha irtózik olyan színek viseléstől mind a piros és rózsaszín, akkor egy remek megoldás lehet, ha a nyakkendője olyan színű, mint a menyecske ruha.

Menyecskeruha és a vőlegény ruha közötti harmónia

A frizurának passzolnia kell a menyasszony egyéniségéhez és személyiségéhez, figyelembe kell venni az arckarakterét és természetesen a ruhát is.

A smink és ékszer a menyasszony személyiségéhez és stílusához is illő legyen, ezzel biztosítva a megjelenés teljes harmóniáját.

A menyasszonyi csokor összhangban kell hogy legyen az ara termetével, magasságával, a ruha hosszával, szabásával. Ez a csokor teljesen meghatározza a dekoráció egészét, jellegét, színét is.

A dekorációnak illenie kell a helyszínhez és a teremhez. Fontos, hogy a virágdíszek harmonizáljanak a textildekorációval, a terítékkel. A virágok harmóniája akkor érhető el, ha ugyanattól a virágostól rendelünk meg mindent.

Menyasszonyi csokor és a torta közötti harmónia

Menyasszonyi csokor és a torta közötti harmónia

Érdemes a pár személyiségéhez, a dekorációhoz az esküvő színéhez, témájához illő tortát választani. A meghívó és a torta között is legyen meg az összhang pl.: a meghívó motívuma a tortán is megjelenhet.

A meghívó egy stílusban legyen az ültető kártyával és a menükártyával, asztalszámjelzővel.

A koszorúslányruhák harmóniája

A színűk lehetőleg az esküvő színében pompázzon.

Lehet az a variáció is, hogy minden lány azonos színű ruhában van és ez az egyetlen közös bennük, lehet olyan is, hogy a szín és az anyag azonos és minden lány a saját alkatához és személyiségéhez igazítja a fazont.

Viszont ha az a szerencsés helyzet alakul ki, hogy mindegyik lánynak tetszik, ugyanaz a ruha akkor az adja a legszebb, legteljesebb összhangot meg köztük.