Esküvői ékszerek és fejdíszek

Ha meg van a menyasszonyi ruha, a cipő, a fátyol, következhet az esküvői ékszerek kiválasztása.
A menyasszonyon a ruhát követően a legtöbb figyelmet az ékszer kapja, mely egy jó választás esetén tökéletesen kiegészíti a ruhát, emeli annak összképét és kiemeli szépségét. Mindemellett fontos szempont, hogy az ékszer a menyasszony személyiségéhez és stílusához is illő legyen, ezzel biztosítva a megjelenés teljes harmóniáját.
Az esküvői ékszerek leggyakoribb alkotó elemei a gyöngyök és a kristályok. Az igényesebb, de még megfizethető termékeknél édesvízi tenyésztett gyöngyöt és a gyémántot az ékszeriparban helyettesítő Cubic Zirconiát, valamint Swarovski kristályokat használnak.

Menyasszonyi_ekszer

Íme néhány ötlet, hogy mire figyeljünk, és milyen ékszert válasszunk a menyasszonyi ruhához: 

Az esküvői ékszer kiválasztásánál elsődlegesen a menyasszonyi ruha szabásvonalát és nyakkivágását kell figyelembe vennünk. A klasszikus, V kivágású ruha esetében az Y formájú nyakláncot jelenthetnek ideális kiegészítőt. Az Y formájú nyaklánc ugyanis követi a V kivágás vonalát. Emellett az úgynevezett „choker”, azaz a vastagabb, szorosan a nyak körül ívelő nyakékek is kitűnően illenek a V kivágású ruhákhoz. Ezek a kiegészítők letisztult formát követnek, és nem vonják el a figyelmet az esküvői ruha kivágásának stílusáról.

A mély kivágású, nagyobb dekoltázsú ruháknál, illetve a pánt nélküli daraboknál számos lehetőség közül válogathatunk: mind a medálos vagy nagyobb függővel ellátott nyakláncok, mind a chokerek megfelelő kiegészítők, ezek ugyanis a figyelmet a váll és nyak környékére terelik, kiemelve a szép dekoltázst.

A konzervatívabb stílusú, négyzet alakú kivágással rendelkező ruhák esetében egyszerűbb, visszafogottabb ékszereket javasolunk. A szív alakú dekoltázs esetében szintén az Y formájú vagy függős nyaklánc a legjobb választás.

Ma már nem követelmény, hogy a menyasszony nyaklánc- és fülbevalószettet viseljen a menyasszonyi ruhához. Egy magasabban szabott ruha esetében egy gyönyörű, mélyebben lefüggő kristályfülbevaló is tökéletessé teheti az összképet.

Érdemes pár szót ejtenünk a hajdíszekről is:

Esküvői hajdísz

A tiara – vagy más szóval korona – az a kiegészítő, aminek a viselése a menyasszonyt az esküvő napján egy igazi hercegnővé varázsolja. A tiara kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe, hogy milyen lesz a hajviseletünk. A feltűzött hajhoz választhatunk magasabb tiarát, míg a leengedett hajhoz jobban illik egy alacsonyabb tiara.

Figyeljünk arra is, hogy a tiara díszítőelemei legyenek összhangban a viselt ékszerekkel és a ruhával is. A tiarát viselhetjük önmagában, de viselhető fátyollal is. Amennyiben tiara viselése mellett döntünk, törekedjünk arra, hogy a többi ékszer nagyon visszafogott, egyszerű legyen. A tiarán kívül választhatunk hajcsavarokat, hajdíszeket is, melyek mind a kiengedett hajban, mind a kontyban jól mutatnak.

Menyasszonyi_tiara

A legfontosabb jó tanács: ne feledjük, az elsődleges szempont, hogy elégedettek legyünk választásunkkal, és büszkén, ragyogva tudjuk viselni a menyasszonyi ruhánk szépségét kiemelő esküvői kiegészítőket és ékszereket. Ami az öltözetet illeti, most már minden adott ahhoz, hogy kellő izgalommal és örömmel várjuk életünk nagy napját.

Forrás: http://westerleigh.hu/eskuvore-ekszer.html